Vejce a cukr umícháme do husté pěny, nejlépe šlehačem, při ruční přípravě si připravte další ruce na vystřídání.
Do husté pěny opatrně a postupně zamícháme mouku. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova.
Na krém smícháme šlehačku a šťávu z mandarinek, do toho vmícháme pudink bez vaření a ztužovač šlehačky a umícháme do hladkého krému, který postupně tuhne. Než ztuhne moc, vmícháme do něj mandarinky, které buď necháme celé nebo je můžeme rozkrájet na menší kousky.
Hotový krém natíráme na vychladlý piškot a můžeme polít čokoládou a dáme vychladnout do ledničky.
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná