Vejce a cukr umícháme do husté pěny, nejlépe šlehačem, při ruční přípravě si připravte další ruce na vystřídání.
Do husté pěny opatrně a postupně zamícháme mouku. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova.
Na krém smícháme šlehačku a šťávu z mandarinek, do toho vmícháme pudink bez vaření a ztužovač šlehačky a umícháme do hladkého krému, který postupně tuhne. Než ztuhne moc, vmícháme do něj mandarinky, které buď necháme celé nebo je můžeme rozkrájet na menší kousky.
Hotový krém natíráme na vychladlý piškot a můžeme polít čokoládou a dáme vychladnout do ledničky.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
Maso smíchejte s 100g libovolného sýra dle vaší chuti (zkusila jsem Nivu nahrubo nastrouhanou, bylo to velice dobré), 2…
více o Ruské placičky podle Moniky