Mandlové čtverečky

3.2

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 280
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 10
      lžíce smetana ke šlehání
  • Na posypání
    • mandle - loupané sekané
    • cukr krystal
    • sůl

Postup přípravy receptu

  • Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme smetanu a vypracujeme těsto. Vyválíme plát asi 4 mm vysoký, posypeme cukrem a mandlemi, lehce válečkem přitlačíme do těsta a krájíme rádýlkem nebo nožem čtverečky. Chceme-li udělat čtverečky slané dáme místo cukru k mandlím sůl. Pečeme v hodně vyhřáté troubě. Sladké podáváme např. ke zmrzlině nebo přidáváme do směsi drobného pečiva a slané pojídáme k vínu nebo ke slaným pomazánkám.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: