Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme smetanu a vypracujeme těsto. Vyválíme plát asi 4 mm vysoký, posypeme cukrem a mandlemi, lehce válečkem přitlačíme do těsta a krájíme rádýlkem nebo nožem čtverečky. Chceme-li udělat čtverečky slané dáme místo cukru k mandlím sůl. Pečeme v hodně vyhřáté troubě. Sladké podáváme např. ke zmrzlině nebo přidáváme do směsi drobného pečiva a slané pojídáme k vínu nebo ke slaným pomazánkám.
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč