Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme smetanu a vypracujeme těsto. Vyválíme plát asi 4 mm vysoký, posypeme cukrem a mandlemi, lehce válečkem přitlačíme do těsta a krájíme rádýlkem nebo nožem čtverečky. Chceme-li udělat čtverečky slané dáme místo cukru k mandlím sůl. Pečeme v hodně vyhřáté troubě. Sladké podáváme např. ke zmrzlině nebo přidáváme do směsi drobného pečiva a slané pojídáme k vínu nebo ke slaným pomazánkám.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem