Na vále vypracujeme husté těsto a vyválíme šišky max. průměr 3 cm (rozpečou se do široka) na délku plechu. Na pomaštěném plechu je potřeme bílkem a upečeme v teplejší troubě.
Hned za tepla z nich nakrájíme (nasekáme) šikmé řezy a rozložené na plechu je v mírné troubě osušíme do růžova.
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou