V kastrolu rozpustíme Heru, přidáme med a cukr. Směs necháme trochu vychladnout, vmícháme žloutek, rum, kypřicí prášek, hladkou mouku, posekané mandle a koření. Zabalíme do folie a uložíme do ledničky nejlépe přes noc. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 170 °C.
Z těsta vyválíme 4 kola o průměru cca 15 cm a síle cca 1,5 cm. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení asi 15–20 minut. Ještě teplé potřeme želé a necháme vychladnout. Každé kolo nakrájíme jako dort na 10 dílů. Čokoládu znovu rozpustíme, jednotlivé kousky naspodu potřeme čokoládou. Čokoládu není nutné připravovat nadvakrát.
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Na wok pánvi trošku rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do wok pánve s bazalkou, spaříme je, než…
více o Rajčatová omáčka na těstoviny