V kastrolu rozpustíme Heru, přidáme med a cukr. Směs necháme trochu vychladnout, vmícháme žloutek, rum, kypřicí prášek, hladkou mouku, posekané mandle a koření. Zabalíme do folie a uložíme do ledničky nejlépe přes noc. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 170 °C.
Z těsta vyválíme 4 kola o průměru cca 15 cm a síle cca 1,5 cm. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení asi 15–20 minut. Ještě teplé potřeme želé a necháme vychladnout. Každé kolo nakrájíme jako dort na 10 dílů. Čokoládu znovu rozpustíme, jednotlivé kousky naspodu potřeme čokoládou. Čokoládu není nutné připravovat nadvakrát.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát