Mandlové trojúhelníčky s čokoládou

1.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 20
      g máslo
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 200
      g čokoláda - mléčná
    • 1
      lžička skořice
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • 40
      g hera
    • 50
      g mandle posekané
    • 50
      g mandlové lupínky - loupané
    • 100
      g med
    • 0,3
      lžička kardamom
    • 200
      g želé červené –⁠ rybízové
    • 60
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • V kastrolu rozpustíme Heru, přidáme med a cukr. Směs necháme trochu vychladnout, vmícháme žloutek, rum, kypřicí prášek, hladkou mouku, posekané mandle a koření. Zabalíme do folie a uložíme do ledničky nejlépe přes noc. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 170 °C.
  • Z těsta vyválíme 4 kola o průměru cca 15 cm a síle cca 1,5 cm. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení asi 15–⁠20 minut. Ještě teplé potřeme želé a necháme vychladnout. Každé kolo nakrájíme jako dort na 10 dílů. Čokoládu znovu rozpustíme, jednotlivé kousky naspodu potřeme čokoládou. Čokoládu není nutné připravovat nadvakrát.
Zařazení: Zákusky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: