V kastrolu rozpustíme Heru, přidáme med a cukr. Směs necháme trochu vychladnout, vmícháme žloutek, rum, kypřicí prášek, hladkou mouku, posekané mandle a koření. Zabalíme do folie a uložíme do ledničky nejlépe přes noc. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 170 °C.
Z těsta vyválíme 4 kola o průměru cca 15 cm a síle cca 1,5 cm. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení asi 15–20 minut. Ještě teplé potřeme želé a necháme vychladnout. Každé kolo nakrájíme jako dort na 10 dílů. Čokoládu znovu rozpustíme, jednotlivé kousky naspodu potřeme čokoládou. Čokoládu není nutné připravovat nadvakrát.
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč