V kastrolu rozpustíme Heru, přidáme med a cukr. Směs necháme trochu vychladnout, vmícháme žloutek, rum, kypřicí prášek, hladkou mouku, posekané mandle a koření. Zabalíme do folie a uložíme do ledničky nejlépe přes noc. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 170 °C.
Z těsta vyválíme 4 kola o průměru cca 15 cm a síle cca 1,5 cm. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení asi 15–20 minut. Ještě teplé potřeme želé a necháme vychladnout. Každé kolo nakrájíme jako dort na 10 dílů. Čokoládu znovu rozpustíme, jednotlivé kousky naspodu potřeme čokoládou. Čokoládu není nutné připravovat nadvakrát.
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort