Troubu předehřejeme na 190 °C. Vyšleháme tuhý sníh z bílků, do kterého postupně přidáváme 75 g práškového cukru a dále šleháme, dokud sníh není hustý. V druhé míse vyšleháme žloutky se zbytkem cukru na hustou pěnu, přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Směs rozlijeme na 2 plechy vyložené papírem na pečení a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme asi 8–10 minut, dokud těsto není na dotyk pružné.
Na dvě utěrky prosijeme kakao a upečené pláty těsta na ně vyklopíme. Opatrně odstraníme papír a srolujeme do rolád. Necháme vychladnout. V kastrolku na mírném ohni zahřejeme mléko a když začíná vřít, odstavíme a přidáme bílou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Potom přidáme likér a dáme vychladnout. Občas promícháme.
V míse vyšleháme cukr s máslem do pěny a postupně přidáváme vychladlou čokoládu. Dobře vyšleháme. Jeden plát srolovaného těsta rozbalíme a potřeme třetinou krému. Opět ho srolujeme, ale už bez utěrky. To samé uděláme s druhou roládou, ale ji nesrolujeme, na kraj položíme srolovanou roládu a zavineme je společně tak, aby se konci spojovaly. Nebude vidět, že jsou to dvě spojené rolády. Položíme na tác, potřeme zbylým krémem a ozdobíme hoblinkami bílé a tmavé čokolády.
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne.
…
více o Pařížské kostky od Lucinky