Nasolíme, nakořeníme a poprášíme moukou kuřecí čtvrtky. Ve větším hrnci na oleji orestujeme kuře, přisypeme nakrájenou cibuli, česnek, žampiony. Přidáme nakrájená rajčata, papriky, koření na divočinu (celý sáček), jalovec, zalijeme masoxem rozpuštěném v 1 l vody a vínem. Vaříme, dokud houby a maso není měkké. Během varu přiléváme červené víno, můžeme ještě přidat příp. nějakou další přísadu dle uvážení, ať je to kuře pořádně divoké.
Oloupanou a nastrouhanou cuketu vymačkáme, smícháme s tvarohem, změklým máslem, moukou, cukrem a vejci. Tvoříme malé…
více o Cuketové tvarohové knedlíčky
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou