Nasolíme, nakořeníme a poprášíme moukou kuřecí čtvrtky. Ve větším hrnci na oleji orestujeme kuře, přisypeme nakrájenou cibuli, česnek, žampiony. Přidáme nakrájená rajčata, papriky, koření na divočinu (celý sáček), jalovec, zalijeme masoxem rozpuštěném v 1 l vody a vínem. Vaříme, dokud houby a maso není měkké. Během varu přiléváme červené víno, můžeme ještě přidat příp. nějakou další přísadu dle uvážení, ať je to kuře pořádně divoké.
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou