Nasolíme, nakořeníme a poprášíme moukou kuřecí čtvrtky. Ve větším hrnci na oleji orestujeme kuře, přisypeme nakrájenou cibuli, česnek, žampiony. Přidáme nakrájená rajčata, papriky, koření na divočinu (celý sáček), jalovec, zalijeme masoxem rozpuštěném v 1 l vody a vínem. Vaříme, dokud houby a maso není měkké. Během varu přiléváme červené víno, můžeme ještě přidat příp. nějakou další přísadu dle uvážení, ať je to kuře pořádně divoké.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem