Nasolíme, nakořeníme a poprášíme moukou kuřecí čtvrtky. Ve větším hrnci na oleji orestujeme kuře, přisypeme nakrájenou cibuli, česnek, žampiony. Přidáme nakrájená rajčata, papriky, koření na divočinu (celý sáček), jalovec, zalijeme masoxem rozpuštěném v 1 l vody a vínem. Vaříme, dokud houby a maso není měkké. Během varu přiléváme červené víno, můžeme ještě přidat příp. nějakou další přísadu dle uvážení, ať je to kuře pořádně divoké.
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort