Připravíme si stejné vykrajovátko, jakým jsme vykrájely linecké cukroví.
V obchodě koupíme marcipánovou hmotu. Mají ji například ve výrobnách cukráren, 10 dkg stojí kolem 15 Kč.
Hmotu rozválíme natenko na válku poprášeném moučkovým cukrem a vykrájíme z ní tvary stejné jako máme u lineckého cukroví.
Nad párou si rozehřeme přiměřené množství džemu. Slabě potíráme linecké cukroví a na džem lípneme vykrojený marcipán. Po ztuhnutí ještě marcipánovou stranu potřeme slabě rozehřátou čokoládou.
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví