Připravíme si stejné vykrajovátko, jakým jsme vykrájely linecké cukroví.
V obchodě koupíme marcipánovou hmotu. Mají ji například ve výrobnách cukráren, 10 dkg stojí kolem 15 Kč.
Hmotu rozválíme natenko na válku poprášeném moučkovým cukrem a vykrájíme z ní tvary stejné jako máme u lineckého cukroví.
Nad párou si rozehřeme přiměřené množství džemu. Slabě potíráme linecké cukroví a na džem lípneme vykrojený marcipán. Po ztuhnutí ještě marcipánovou stranu potřeme slabě rozehřátou čokoládou.
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely