Připravíme si stejné vykrajovátko, jakým jsme vykrájely linecké cukroví.
V obchodě koupíme marcipánovou hmotu. Mají ji například ve výrobnách cukráren, 10 dkg stojí kolem 15 Kč.
Hmotu rozválíme natenko na válku poprášeném moučkovým cukrem a vykrájíme z ní tvary stejné jako máme u lineckého cukroví.
Nad párou si rozehřeme přiměřené množství džemu. Slabě potíráme linecké cukroví a na džem lípneme vykrojený marcipán. Po ztuhnutí ještě marcipánovou stranu potřeme slabě rozehřátou čokoládou.
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem