Připravíme si stejné vykrajovátko, jakým jsme vykrájely linecké cukroví.
V obchodě koupíme marcipánovou hmotu. Mají ji například ve výrobnách cukráren, 10 dkg stojí kolem 15 Kč.
Hmotu rozválíme natenko na válku poprášeném moučkovým cukrem a vykrájíme z ní tvary stejné jako máme u lineckého cukroví.
Nad párou si rozehřeme přiměřené množství džemu. Slabě potíráme linecké cukroví a na džem lípneme vykrojený marcipán. Po ztuhnutí ještě marcipánovou stranu potřeme slabě rozehřátou čokoládou.
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha