Do mísy vsypeme mouku, kypřicí prášek a citronovou kůru. Poté přidáme mléko a olej a důkladně promísíme. Naplníme formičku zhruba do 1 cm a z marcipánu uděláme malinkou kuličku, kterou na dno vložíme. Formu pak dolijeme těstem do 3/4. Na konec posypeme kousky čokolády nebo barevným zdobením. Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme cca 20–25 minut.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany