Do mísy vsypeme mouku, kypřicí prášek a citronovou kůru. Poté přidáme mléko a olej a důkladně promísíme. Naplníme formičku zhruba do 1 cm a z marcipánu uděláme malinkou kuličku, kterou na dno vložíme. Formu pak dolijeme těstem do 3/4. Na konec posypeme kousky čokolády nebo barevným zdobením. Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme cca 20–25 minut.
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)…
více o Zeleninová polévka s drobením
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE