Mléko ohřejte, přidejte vanilkový cukr, cukr a sůl. Solamyl, vejce a smetanu rozkvedlejte, přidejte do mléka. Nechte přejít varem, vmíchejte máslo a krém ve vodní lázni ochlaďte.
Šlehačku a vanilkový cukr ušlehejte do tuha. Do marcipánové hmoty zapracujte moučkový cukr a kakao. Hmotu vyválejte podle dortové formy.
Rozmačkejte dva banány a vmíchejte do krému.
Piškotový korpus rozkrojte na 3 díly. První potřete banánovým krémem, přiložte druhý, nastříkejte kruhy šlehačky, posypte malinami a přiložte třetí díl.
Celý dort potřete zbytkem šlehačky, přiložte marcipánovou placku. Opražte mandlové lupínky a posypte jimi boční strany korpusu. Před podáváním ozdobte plátky banánu.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny