Mléko ohřejte, přidejte vanilkový cukr, cukr a sůl. Solamyl, vejce a smetanu rozkvedlejte, přidejte do mléka. Nechte přejít varem, vmíchejte máslo a krém ve vodní lázni ochlaďte.
Šlehačku a vanilkový cukr ušlehejte do tuha. Do marcipánové hmoty zapracujte moučkový cukr a kakao. Hmotu vyválejte podle dortové formy.
Rozmačkejte dva banány a vmíchejte do krému.
Piškotový korpus rozkrojte na 3 díly. První potřete banánovým krémem, přiložte druhý, nastříkejte kruhy šlehačky, posypte malinami a přiložte třetí díl.
Celý dort potřete zbytkem šlehačky, přiložte marcipánovou placku. Opražte mandlové lupínky a posypte jimi boční strany korpusu. Před podáváním ozdobte plátky banánu.
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka
Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a…
více o Polévka z medvědího česneku