Nejdříve si připravte chilli sirup. Cukr s vodou a pokrájenou chilli papričkou (nebo papričkami) vložte do hrnce. Směs pomalu přiveďte k varu a nechte vařit 5 minut.
Rozkrojte citron a potřete jím hrdla koktejlových sklenek. Okraje sklenek obalte solnými vločkami.
Tequilu, Cointreau, 2 polévkové lžíce chilli sirupu a citronovou a pomerančovou šťávu nalijte do vysoké nádobky a přidejte kostky ledu. Vše pomocí multifunkčního nože mixujte, dokud se všechny suroviny nespojí. Nalijte do připravených sklenek a okamžitě podávejte.
Křidélka v kloubu přesekneme, letku odsekneme a vložíme do mísy.
V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme čajem…
více o Kuřecí křídla v čaji s chilli
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
…
více o Pečené kuřecí na smetaně
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme…
více o Skořicový koláč se švestkami
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku s kypřícím práškem, mléko a nakonec sníh z bílků. Na náplň si vyšleháme…
více o Bábovka s tvarohovou náplní
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když…
více o Vepřová plec po Znojemsku