Žloutky vyšleháme s cukrem, pak přimícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem, kakao a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (22–25 cm) a dáme péct do předehřáté trouby. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Hotový korpus necháme vychladit. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem dotuha, pak vmícháme zakysanou smetanu a nastrouhanou (rozmixovanou) Margotku.
Náplň na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřeme a povrch poprášíme kakaem. Místo kakaa můžeme polít nebo postříkat čokoládou, případně dozdobit kopečkem šlehačky.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy