Margot dort – lehoučký

3.83

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce polohrubá mouka
    • prášek do pečiva na špičku nože
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce olej
    • 3
      lžíce vařící voda
    • 3
      lžíce cukr krupice
  • Náplň
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 1
      ks margotka
  • Dozdobení
    • čokoládová poleva šlehačka nebo kakao

Postup přípravy receptu

  • Žloutky vyšleháme s cukrem, pak přimícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem, kakao a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (22–25 cm) a dáme péct do předehřáté trouby. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Hotový korpus necháme vychladit. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem dotuha, pak vmícháme zakysanou smetanu a nastrouhanou (rozmixovanou) Margotku.
  • Náplň na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřeme a povrch poprášíme kakaem. Místo kakaa můžeme polít nebo postříkat čokoládou, případně dozdobit kopečkem šlehačky.
Zařazení: Moučníky Dorty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme