Žloutky vyšleháme s cukrem, pak přimícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem, kakao a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (22–25 cm) a dáme péct do předehřáté trouby. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Hotový korpus necháme vychladit. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem dotuha, pak vmícháme zakysanou smetanu a nastrouhanou (rozmixovanou) Margotku.
Náplň na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřeme a povrch poprášíme kakaem. Místo kakaa můžeme polít nebo postříkat čokoládou, případně dozdobit kopečkem šlehačky.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu