Žloutky vyšleháme s cukrem, pak přimícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem, kakao a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (22–25 cm) a dáme péct do předehřáté trouby. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Hotový korpus necháme vychladit. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem dotuha, pak vmícháme zakysanou smetanu a nastrouhanou (rozmixovanou) Margotku.
Náplň na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřeme a povrch poprášíme kakaem. Místo kakaa můžeme polít nebo postříkat čokoládou, případně dozdobit kopečkem šlehačky.
-Uvaříme vřetýnka.
-V hluboké pánvi necháme "rozpustit" asi 30 deka nivy, 20 deka taveného sýru a smetanu ke šlehání.
…
více o Těstoviny se třemi druhy sýrů
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou