V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej, dále do této hmoty zašleháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a dle potřeby ředíme mlékem. Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Stejnoměrně rozprostřeme a na povrch nalijeme cik cak teplý pudink (pěkně z výšky, aby protekl těstem) a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.
Ještě na teplou buchtu natřeme kysanou smetanou prošlehanou s vanilkovým cukrem a povrch posypeme strouhanou Margot čokoládou (před strouháním dejte chvilku do mrazáku). Hotovou buchtu dejte do chladu proležet. Nejlepší je druhý den, pokud vydrží.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem