Uvaříme 2 pudinky a vylijeme je na předem vymazaný a vysypaný plech. Necháme schladnout, nejlépe až do studena.
Začneme si chystat těsto: 20 dkg cukru moučky, 4 vejce, 20 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 deci oleje A VŠE SMÍCHÁME DOHROMADY a vylijeme na schladlý pudink, dáme péct do vyhřáté trouby. (To, že je buchta dost upečená, poznáme píchnutím do ní, např. špejlí)
Mezitím si do misky nachystáme zakysané smetany, vanilkový cukr, trochu cukru moučky (zhruba 1 polévkovou lžíci) - zamícháme a nalijeme na vychladlou buchtu.
Těsto: Celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha