Uvaříme 2 pudinky a vylijeme je na předem vymazaný a vysypaný plech. Necháme schladnout, nejlépe až do studena.
Začneme si chystat těsto: 20 dkg cukru moučky, 4 vejce, 20 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 deci oleje A VŠE SMÍCHÁME DOHROMADY a vylijeme na schladlý pudink, dáme péct do vyhřáté trouby. (To, že je buchta dost upečená, poznáme píchnutím do ní, např. špejlí)
Mezitím si do misky nachystáme zakysané smetany, vanilkový cukr, trochu cukru moučky (zhruba 1 polévkovou lžíci) - zamícháme a nalijeme na vychladlou buchtu.
Těsto: Celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici