Nejprve rozpustíme bujón v troše teplé vody v hrnku, kam můžeme přidat i všechno koření. Po rozmíchání obsah přelijeme do vetší misky a přimícháme všechny zbývající ingredience. Marinádu nalijeme na maso a dáme přes noc uležet do lednice. Druhý den zhruba polovinu marinády odlijeme do hrnku, králíka můžeme podložit slaninou či trochou másla a přilijeme půl hrnku studené vody. Pekáč přiklopíme nebo těsně překryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na necelých 200 stupňů.
Po půlhodině pečení králíka přelijeme marinádou v hrnku, znovu zakryjeme a pečeme další půlhodinu. Pak celý postup opakujeme a pečeme ještě třetí půlhodinu. Na posledních 15 minut pečení odstraníme alobal a vypneme horkovzdušný oběh, aby se maso nevysušilo.
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou