Nejprve rozpustíme bujón v troše teplé vody v hrnku, kam můžeme přidat i všechno koření. Po rozmíchání obsah přelijeme do vetší misky a přimícháme všechny zbývající ingredience. Marinádu nalijeme na maso a dáme přes noc uležet do lednice. Druhý den zhruba polovinu marinády odlijeme do hrnku, králíka můžeme podložit slaninou či trochou másla a přilijeme půl hrnku studené vody. Pekáč přiklopíme nebo těsně překryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na necelých 200 stupňů.
Po půlhodině pečení králíka přelijeme marinádou v hrnku, znovu zakryjeme a pečeme další půlhodinu. Pak celý postup opakujeme a pečeme ještě třetí půlhodinu. Na posledních 15 minut pečení odstraníme alobal a vypneme horkovzdušný oběh, aby se maso nevysušilo.
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku