Marináda na králíka

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks masox slepičí
    • 1
      lžička kari
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 0,5
      lžička chilli
    • 0,3
      šálek olej
    • 0,5
      lžička cukr
    • 2
      lžíce kečup

Postup přípravy receptu

  • Nejprve rozpustíme bujón v troše teplé vody v hrnku, kam můžeme přidat i všechno koření. Po rozmíchání obsah přelijeme do vetší misky a přimícháme všechny zbývající ingredience. Marinádu nalijeme na maso a dáme přes noc uležet do lednice. Druhý den zhruba polovinu marinády odlijeme do hrnku, králíka můžeme podložit slaninou či trochou másla a přilijeme půl hrnku studené vody. Pekáč přiklopíme nebo těsně překryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na necelých 200 stupňů.
  • Po půlhodině pečení králíka přelijeme marinádou v hrnku, znovu zakryjeme a pečeme další půlhodinu. Pak celý postup opakujeme a pečeme ještě třetí půlhodinu. Na posledních 15 minut pečení odstraníme alobal a vypneme horkovzdušný oběh, aby se maso nevysušilo.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: