Nejprve rozpustíme bujón v troše teplé vody v hrnku, kam můžeme přidat i všechno koření. Po rozmíchání obsah přelijeme do vetší misky a přimícháme všechny zbývající ingredience. Marinádu nalijeme na maso a dáme přes noc uležet do lednice. Druhý den zhruba polovinu marinády odlijeme do hrnku, králíka můžeme podložit slaninou či trochou másla a přilijeme půl hrnku studené vody. Pekáč přiklopíme nebo těsně překryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na necelých 200 stupňů.
Po půlhodině pečení králíka přelijeme marinádou v hrnku, znovu zakryjeme a pečeme další půlhodinu. Pak celý postup opakujeme a pečeme ještě třetí půlhodinu. Na posledních 15 minut pečení odstraníme alobal a vypneme horkovzdušný oběh, aby se maso nevysušilo.
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč