Nejprve rozpustíme bujón v troše teplé vody v hrnku, kam můžeme přidat i všechno koření. Po rozmíchání obsah přelijeme do vetší misky a přimícháme všechny zbývající ingredience. Marinádu nalijeme na maso a dáme přes noc uležet do lednice. Druhý den zhruba polovinu marinády odlijeme do hrnku, králíka můžeme podložit slaninou či trochou másla a přilijeme půl hrnku studené vody. Pekáč přiklopíme nebo těsně překryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na necelých 200 stupňů.
Po půlhodině pečení králíka přelijeme marinádou v hrnku, znovu zakryjeme a pečeme další půlhodinu. Pak celý postup opakujeme a pečeme ještě třetí půlhodinu. Na posledních 15 minut pečení odstraníme alobal a vypneme horkovzdušný oběh, aby se maso nevysušilo.
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka