Mozzarellu nakrájíme na plátky, které rozložíme na plochou mísu. Sýr „přikryjeme“ zakysanou smetanou, přidáme mořskou sůl a koření. Škrabkou na brambory ohoblujeme citronovou kůru, kterou najemno nasekáme a posypeme jí sýr se smetanou. Navrch ještě vymačkáme šťávu z půlky citronu a bohatě poházíme lístky majoránky. Chilli papričky nasekáme nadrobno a rovněž je přidáme na sýrovou mísu, na závěr předkrm pokapeme čtyřmi lžícemi olivového oleje.
Podáváme k tomu topinky z čerstvého kváskového chleba. Upečeme je nasucho, potřeme česnekem a pokapeme extra panenským olivovým olejem.
Křídla očistíme a odřízneme konce křídel. Dáme marinádu – můžeme použít kupovanou přímo na grilovaná křídla. Zakápneme…
více o Marinovaná kuřecí křidélka
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí