Mozzarellu nakrájíme na plátky, které rozložíme na plochou mísu. Sýr „přikryjeme“ zakysanou smetanou, přidáme mořskou sůl a koření. Škrabkou na brambory ohoblujeme citronovou kůru, kterou najemno nasekáme a posypeme jí sýr se smetanou. Navrch ještě vymačkáme šťávu z půlky citronu a bohatě poházíme lístky majoránky. Chilli papričky nasekáme nadrobno a rovněž je přidáme na sýrovou mísu, na závěr předkrm pokapeme čtyřmi lžícemi olivového oleje.
Podáváme k tomu topinky z čerstvého kváskového chleba. Upečeme je nasucho, potřeme česnekem a pokapeme extra panenským olivovým olejem.
Křídla očistíme a odřízneme konce křídel. Dáme marinádu – můžeme použít kupovanou přímo na grilovaná křídla. Zakápneme…
více o Marinovaná kuřecí křidélka
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi