Mozzarellu nakrájíme na plátky, které rozložíme na plochou mísu. Sýr „přikryjeme“ zakysanou smetanou, přidáme mořskou sůl a koření. Škrabkou na brambory ohoblujeme citronovou kůru, kterou najemno nasekáme a posypeme jí sýr se smetanou. Navrch ještě vymačkáme šťávu z půlky citronu a bohatě poházíme lístky majoránky. Chilli papričky nasekáme nadrobno a rovněž je přidáme na sýrovou mísu, na závěr předkrm pokapeme čtyřmi lžícemi olivového oleje.
Podáváme k tomu topinky z čerstvého kváskového chleba. Upečeme je nasucho, potřeme česnekem a pokapeme extra panenským olivovým olejem.
Křídla očistíme a odřízneme konce křídel. Dáme marinádu – můžeme použít kupovanou přímo na grilovaná křídla. Zakápneme…
více o Marinovaná kuřecí křidélka
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem