Mozzarellu nakrájíme na plátky, které rozložíme na plochou mísu. Sýr „přikryjeme“ zakysanou smetanou, přidáme mořskou sůl a koření. Škrabkou na brambory ohoblujeme citronovou kůru, kterou najemno nasekáme a posypeme jí sýr se smetanou. Navrch ještě vymačkáme šťávu z půlky citronu a bohatě poházíme lístky majoránky. Chilli papričky nasekáme nadrobno a rovněž je přidáme na sýrovou mísu, na závěr předkrm pokapeme čtyřmi lžícemi olivového oleje.
Podáváme k tomu topinky z čerstvého kváskového chleba. Upečeme je nasucho, potřeme česnekem a pokapeme extra panenským olivovým olejem.
Křídla očistíme a odřízneme konce křídel. Dáme marinádu – můžeme použít kupovanou přímo na grilovaná křídla. Zakápneme…
více o Marinovaná kuřecí křidélka
Avokáda nakrájíme na kostky. Papriky rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek utřeme a vmícháme do…
více o Avokádový salát s jogurtem
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček