Marinovaná vepřová panenka po katalánsku

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: 50 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks červená paprika velká
    • sůl
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • petrželka
    • 1
      svazek tymián
    • 2
      plátek toastový chléb bílý
    • 1
      svazek rozmarýn
    • 1
      ks lilek
    • 50
      g mandle oloupané a orestované
    • 50
      g lískové oříšky oloupané a orestované
    • 800
      g vepřová panenka
    • 2
      ks červená cibule
    • 3
      ks sušená rajčata
    • 300
      ml panenský olivový olej extra
    • 2
      lžíce balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

  • Maso očistíme, osolíme, opepříme a marinujeme v oleji s drhnutými bylinkami – tymiánem a rozmarýnem.
  • Omytou zeleninu (nekrájíme ji, jen rajčatům nařízneme slupku do kříže) vložíme na plech, pokapeme olejem, osolíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 30 minut. Troubu vypneme, necháme 15 minut zapařit. Poté plech z trouby vyndáme, necháme vychladnout a zeleninu oloupeme.
  • Oříšky opečeme na oleji spolu s na kostičky nakrájeným toustovým chlebem.
  • Omáčka Romesco: Z oloupané zeleniny odebereme na omáčku 1 rajče, 1 papriku, paličku česneku. Vše vložíme do mixéru i se šťávou, přidáme sušená rajčata, ořechy s chlebem, balzamikový ocet a 200 ml olivového oleje. Vše rozmixujeme, na závěr vmícháme nasekanou petrželku a ochutíme solí.
  • Směs Escalivada: Ostatní zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme ji s utřeným čerstvým česnekem, olivovým olejem, střikem balzamikového octa a necháme půl hodiny odležet. Marinované maso opečeme na olivovém oleji ze všech stran a dopečeme v troubě při 150 °C dorůžova. Na talíř servírujeme nakrájenou vepřovou panenku na medailonky, přidáme zeleninu a nakonec dozdobíme omáčkou Romesco.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: