Maso očistíme, osolíme, opepříme a marinujeme v oleji s drhnutými bylinkami – tymiánem a rozmarýnem.
Omytou zeleninu (nekrájíme ji, jen rajčatům nařízneme slupku do kříže) vložíme na plech, pokapeme olejem, osolíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 30 minut. Troubu vypneme, necháme 15 minut zapařit. Poté plech z trouby vyndáme, necháme vychladnout a zeleninu oloupeme.
Oříšky opečeme na oleji spolu s na kostičky nakrájeným toustovým chlebem.
Omáčka Romesco: Z oloupané zeleniny odebereme na omáčku 1 rajče, 1 papriku, paličku česneku. Vše vložíme do mixéru i se šťávou, přidáme sušená rajčata, ořechy s chlebem, balzamikový ocet a 200 ml olivového oleje. Vše rozmixujeme, na závěr vmícháme nasekanou petrželku a ochutíme solí.
Směs Escalivada: Ostatní zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme ji s utřeným čerstvým česnekem, olivovým olejem, střikem balzamikového octa a necháme půl hodiny odležet. Marinované maso opečeme na olivovém oleji ze všech stran a dopečeme v troubě při 150 °C dorůžova. Na talíř servírujeme nakrájenou vepřovou panenku na medailonky, přidáme zeleninu a nakonec dozdobíme omáčkou Romesco.
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v…
více o Vynikající zapečené palačinky
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory