Maso pokrájíme na kostičky (osolíme), klobásu a pórek na kolečka a papriku na kousky přibližně stejně velké jako ostatní suroviny. V misce si smícháme všechny suroviny na marinádu, dobře promícháme a špízy s ní potřeme. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe do druhého dne. Špízy pak smažíme na pánvi s nepřilnavým povrchem na trošce oleje. Můžeme i grilovat a péct v troubě. Podáváme s bramborovou přílohou.
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka