Těsto: Nad parou rozpustíme heru, přidáme vejce, cukr, med, sodu a mouku. Šleháme 10 minut až do zlaté barvy a konzistence hustšího kondenzovaného mléka. Rozdělíme na šest dílů, které si nachystáme na šest kusů pečicího papíru o velikosti A4. Pečeme na plechu osm až deset minut a necháme vychladnout.
Krém: Dvě hodiny vařené salko rozšleháme s máslem.
Pět dílů potřeme krémem, naskládáme na sebe a ten šestý nastrouháme navrch. Můžeme posypat i ořechy.
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou