Těsto: Nad parou rozpustíme heru, přidáme vejce, cukr, med, sodu a mouku. Šleháme 10 minut až do zlaté barvy a konzistence hustšího kondenzovaného mléka. Rozdělíme na šest dílů, které si nachystáme na šest kusů pečicího papíru o velikosti A4. Pečeme na plechu osm až deset minut a necháme vychladnout.
Krém: Dvě hodiny vařené salko rozšleháme s máslem.
Pět dílů potřeme krémem, naskládáme na sebe a ten šestý nastrouháme navrch. Můžeme posypat i ořechy.
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem