Těsto: Nad parou rozpustíme heru, přidáme vejce, cukr, med, sodu a mouku. Šleháme 10 minut až do zlaté barvy a konzistence hustšího kondenzovaného mléka. Rozdělíme na šest dílů, které si nachystáme na šest kusů pečicího papíru o velikosti A4. Pečeme na plechu osm až deset minut a necháme vychladnout.
Krém: Dvě hodiny vařené salko rozšleháme s máslem.
Pět dílů potřeme krémem, naskládáme na sebe a ten šestý nastrouháme navrch. Můžeme posypat i ořechy.
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka