Těsto: Nad parou rozpustíme heru, přidáme vejce, cukr, med, sodu a mouku. Šleháme 10 minut až do zlaté barvy a konzistence hustšího kondenzovaného mléka. Rozdělíme na šest dílů, které si nachystáme na šest kusů pečicího papíru o velikosti A4. Pečeme na plechu osm až deset minut a necháme vychladnout.
Krém: Dvě hodiny vařené salko rozšleháme s máslem.
Pět dílů potřeme krémem, naskládáme na sebe a ten šestý nastrouháme navrch. Můžeme posypat i ořechy.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort