
3.8
Těsto: Nad parou rozpustíme heru, přidáme vejce, cukr, med, sodu a mouku. Šleháme 10 minut až do zlaté barvy a… více o Marlenka – medovník
Těsto: Do hrníčku si rozmíchejte sodu s octem (pění). Do hrnce na vaření dejte rozehřát na mírný oheň máslo s medem,… více o Marlenka – starodávný recept ruských žen
Vejce vaříme 8 minut a oloupeme je. Bůček nakrájíme na kostky. Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, sůl… více o Bůček na čínský způsob
Každé dítě ví, že plody by se neměly trhat zelené. V případě vlašských ořechů to ale tak úplně… Celý článek
Krátká třešňová sezóna je v plném proudu a třešně se musí zpracovat snad ještě rychleji než… Celý článek
Pečený sýr s bílou plísní není jen delikatesa pro milovníky sýrů. Můžete ho proměnit v… Celý článek
Cestování letadlem může být pro mnohé dost stresující. A co teprve s prázdným žaludkem! Pokud… Celý článek
Smísíme mouku, vejce, víno a sůl. Tužší těsto necháme alespoň 60 minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky.… více o Ravioli se šunkou, olivami a sýrem
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky… více o Mexické fazole se zeleninou
Paličky stáhneme omyjeme a osolíme, u kosti nařízneme a vytvoříme jakousi kapsu. Naložíme na 2 hodiny do marinády. … více o Paličky pro hezčí den
Cuketu nebo dýni nastrouháme nahrubo, uzeninu nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme krupičku, olej,… více o Sekaná z cukety nebo dýně
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40… více o Čokoládové kostky s polevou
Arašídy (mohou a nemusí být solené) najemno nameleme. Je více variant, co k nim přidat. Buď tam dáme trochu másla.… více o Arašídová pomazánka – slaná
Zakysanú smotanu a smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Používam iba dva balíčky vanilkového cukru -… více o Smotanová torta
Povolené tyčinky, cibuli a vajíčka nakrájet na jemno. Vše promíchat a vychladit. více o Pomazánka ze surimi tyčinek
**Kuřecí prsa:** Maso lehce naklepeme pěstí. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku dle chuti. Necháme odležet.… více o Kuřecí prsa se zapékanými bramborami a balkánskými paprikami
Brambory, scezenou kapustu a klobásu pokrájíme, přidáme česnek, sýr a dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme. Vše… více o Brambory zapečené s kapustou a sýrem
Papriky podélně rozřízneme, vydlabeme, plníme připravenou směsí sekané, jak jsme zvyklí. Cibuli nakrájíme na kolečka… více o Paprikové lodičky
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, na ni vložíme na proužky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí.… více o Kančí guláš