Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo Gelfix a dalších 500 g cukru a vaříme ještě asi 8 minut.
Dále přimícháme buď trochu rumu, nebo můžeme marmeládu ochutit šťávou z jednoho citronu a 1 lžičkou skořice. Naplníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 80 °C.
Vypracujeme "klasické" tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe…
více o Tvarohové pečivo se šunkou
Kapustové listy krátce povaříme v osolené vodě. Okapané listy rozložíme a položíme na ně plátek šunky a sýra. Stočíme…
více o Opékané kapustové závitky
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku…
více o Květáková polévka s mrkví